Śniadanie z Ekspertem
Typ: SpotkanieOrganizacja Pracodawców Ziemi Lubuskiej oraz Alior Bank S.A. oddział w Zielonej Górze
mają zaszczyt zaprosić firmy członkowskie OPZL na:
śniadanie z Ekspertem
1 marca 2013 r., godz. 10.15 – 13.00
Sala konferencyjna (II piętro)
Hotel Aura, ul Leśna 15 w Zielonej Górze
Program:
- Ubezpieczenie kosztów kredytu- zabezpieczenie stopy procentowej kredytu
- Zoptymalizowanie kosztów związanych z obsługą kredytu – zmiana waluty kredytu PLN na EUR/USD/CHF
- Elektroniczny Faktoring – drogą do poprawy płynności Firmy
Podczas śniadania dowiedzą się Państwo czy warto „ubezpieczyć oprocentowanie kredytu” po obecnych zmianach stóp procentowych podjętych przez Radę Polityki Pienieżnej , Banku Szwajcarii , FED i EBC. Czy alternatywą do niższego oprocentowania kosztów kredytów złotówkowych jest zastosowanie zmiany waluty na CHF /EUR/USD. Czym jest factoring , jak szybko i w łatwy sposób można wpłynąć na poprawę płynności firmy przy minimum formalności.
Prowadzący:
1/ Krzysztof Sikorski -Ekspert ds. Produktów Skarbowych Departamentu Sprzedaży Produktów Skarbowych w Alior Banku – absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Od 7 lat zajmuje się tematyką związaną z szeroko pojętymi rynkami kapitałowymi i pieniężnymi w tym instrumentów pochodnych. Specjalizuje się w rynkach walutowych, stopy procentowej oraz surowców. Współpracuje z organizacjami i stowarzyszeniami zrzeszającymi przedsiębiorców.
2/ Jakub Czopek - Ekspert ds. Finansowania Handlu Departamentu Finansowania Handlu w Alior Banku– Absolwent Wyższej Szkoły Bankowej oraz Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Od 6 lat zajmuje się tematyką finansowania Klienta Biznesowego w zakresie produktów finansowania handlu ze szczególnym uwzględnieniem produktów płynnościowych typu factoring oraz uwarunkowanych form płatności zagranicznych typu akredytywa. W kręgu jego zainteresowań znajdują się również transakcje tzw. self-liquidating (samofinansujące).
Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona.
Uprzejmie prosimy o potwierdzenie obecności do dnia 27 lutego br. pod numerem tel.
68 327 18 81 lub e-mailowo:
Serdecznie zapraszamy!