W Nowej Soli powstanie centrum cateringowe? Znamy wyniki badania rynku
Prezydent miasta Nowa Sól Wadim Tyszkiewicz, wspólnie z nowosolskim oddziałem Organizacji Pracodawców Ziemi Lubuskiej, przeprowadził badanie nowosolskiego biznesu. Badanie miało na celu zweryfikowanie lokalnych potrzeb w zakresie powstania, w najbliższym otoczeniu nowosolskiej podstrefy KSSSE nowej inwestycji, mającej na celu stworzenie stołówki dla pracowników, wraz z usługami cateringu, jak również organizowania spotkań, konferencji, imprez integracyjnych, oraz np. udostępniania możliwości korzystania z salki VIP. Niewykluczone, że inwestycja poszerzona będzie o przedszkole i żłobek, stworzone pod kątem dzieci pracowników.
Wyniki są obiecujące. Oto ich fragment:
- 64 proc. badanych zakładów pracy jest zainteresowane profesjonalnymi usługami cateringowymi, świadczonymi przez nowy podmiot organizujący imprezy
- 60 proc. badanych zakładów pracy jest zainteresowane powstaniem w bliskiej odległości od zakładu, prywatnego przedszkola i żłobka, stworzonego głównie pod kątem dzieci pracowników zakładów
Badanie zostało przeprowadzone w pierwszej połowie stycznia 2012 roku. Zwrotność ankiet wyniosła 58 procent. To mocno satysfakcjonujący wynik. W badanych zakładach pracy, pracują łącznie 2 623 osoby.
Nowosolski oddział OPZL wkrótce spotyka się z inwestorem, aby przedstawić szczegółowe wyniki badania.